FIT Amstelveen

Dames turnen

Turnvereniging FIT Amstelveen is de beschikt over een uitgebreide wedstrijdgroep. De turners en turnsters uit deze wedstrijdgroep nemen deel aan zowel regionale- als landelijke wedstrijden.

 

Wedstrijdgroep Turnen Dames (selectie)

FIT heeft een wedstrijdgroep van rond de 70 turn(st)erst. Deze turn(st)ers komen uit in het Nationaal Turn Systeem (NTS), verdeeld over de Divisies 1 tot en met 7. Daarnaast beschikt de wedstrijdgroep over de groep Mini’s (5-7 jaar). Een groep jong-talenten die klaargestoomd wordt voor het NTS. In de lessen wordt er gewerkt aan een solide turn-basis, voorbereiden op wedstrijden en het aanleren van nieuwe onderdelen. Samen met de train(st)ers proberen de turn(st)erst het beste in zich naar boven te halen.

De wedstrijdgroep traint sinds 1999 in de zaal aan de Appellaan. Deze zaal is permanent ingericht met wedstrijdtoestellen. In de zaal is een balletruimte aanwezig en er staan ondermeer een dubbele trampoline, een tumbling-baan en meerdere balk- en brugsituaties. Sinds kort heeft FIT ook zijn eigen vierkante vrije-oefeningsvloer, zodat er optimaal geoefend kan worden.

NTS Nationaal (landelijk)

De Divisies 1 t/m 3 (N1, N2, N3, N4) komen uit in het NTS op nationaal niveau. FIT neemt elk seizoen weer deel in alle landelijke Divisies. De turnsters uitkomend in Divisie 1 tot en met 3 kunnen zich via de kwalificatiewedstrijden in de regio plaatsen voor de Landelijke Wedstrijdcyclus en tijdens de 1/2 Finale kunnen de turnsters zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap! In voorgaande seizoenen wisten verschillende turnsters hier al een prijs te veroveren. Buiten de Landelijke Wedstrijdcyclus doen de meeste turnsters mee aan de Regiocompetitie in Noord-Holland.

De turnsters uitkomend in Divisie 3 trainen 9 uur per week, tevens verdeeld over 3 dagen. De Divisie 1- en 2-turnsters trainen respectievelijk 13 en 11 uur per week, beide verdeeld over 3 of 4 dagen.

NTS District

De Divisie 4 tot en met 7 turnen binnen het District Mid-West. De wedstrijdcyclus van deze turnster begint in het rayon, en eindigt bij succesvolle doorstroming naar het District kampioenschap. De turnsters die uitkomend in deze Divisies trainen 1 tot 3 keer per week, tussen de 2,5 en 7,5 uur.

Jongtalenten en Pre-instappers

De Jongtalenten zijn de jongste wedstrijdturnsters van FIT. Als Jongtalent ben je 5 of 6 jaar en wordt je in ca. 1 of 2 jaar klaargestoomd om deel te nemen aan wedstrijden in verschillende divisies. De Jongtalenten trainen 4 uur per week.

De Pre-instappers zijn turnsters die het volgende seizoen echte wedstrijden mogen turnen. De Pre-instappers trainen vaak al mee met de instappers (meiden van een jaar ouder die al wel wedstrijden mogen doen). Ook turnen de Pre-instappers vaak al een proefwedstrijd om wedstrijdervaring op te doen. De Pre-instappers trainen 7 tot 10 uur per week.

Voor deelname aan de Jongtalenten of Pre-instappers hanteert FIT een talententest. Jaarlijks worden er één of meerdere testen georganiseerd, om zo onze groep aan te vullen met jonge, talentvolle turnsters. Maar nieuwe turntalenten hoeven niet persé te wachten op deze Talententestdag. Met iedere turnster kan altijd apart een test worden afgenomen. Bij een positieve uitslag volgt een proefperiode van twee maanden.

Vragen? Contact ons!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren