FIT Amstelveen

Jaylee wint GOUd op de eerste voorwedstrijd instap N2!

Op 10 december dag stond de eerste landelijke voorwedstrijd op het programma. Voor onze zeven instappers N2 was dit hun eerste ‘echte’ wedstrijd.

Jaylee turnde een sterke wedstrijd. Jaylee liet onder andere een vloeroefening met alle plusjes, overslag en streksalto op sprong en een keurige brugoefening zien. De jury vond haar zwaaien zo goed, dat ze vroegen of ze ook al kon reuzen. Op balk turnde Jaylee een prachtige oefening. Het zag er zo makkelijk uit dat het leek alsof ze gewoon op de vloer stond. Jaylee kreeg maar liefst 14.000 punten van de jury, het eerste cijfer op dit toestel van vandaag. Jaylee mocht op haar eerste wedstrijd de GOUDEN medaille mee naar huis nemen.

Sofia turnde een goede wedstrijd. Vooral haar mooie houdingen op balk en vloer vielen op. Ze beweegt als een echte ballerina. Daar was de jury het mee eens, want ondanks een val van balk met de radslag, kreeg zij nog een 12.450 van de jury! Knap hoor! Op brug turnde Sofia een prima oefening. Op sprong turnde Sofia een keurige streksalto. Ondanks dat haar overslag over de pegasus op de training nog niet vaak gelukt is, sprong ze vandaag toch maar mooi over de pegasus heen. Voor Sofia valt er op sprong en vloer nog wat winst te behalen, maar ze heeft goede eerste stappen gezet op deze wedstrijd. Sofia eindigde op een prima 16e plaats.

Sophie liet vooral op brug en sprong sterke oefeningen zien. Een mooie streksalto en keurige overslag leverden Sophie het derde cijfer van de wedstrijd op. Erg knap in een deelnemersveld van 44 turnsters. Ook op brug liet Sophie vooral in haar zwaaien mooie houdingen zien. Op balk en vloer heeft Sophie, mede door last van haar enkel, wat punten laten liggen. Sophie kan terugkijken op een geslaagde voorwedstrijd. Ze eindigde op de 17e plaats, maar ze heeft laten zien dat hogere klassering de volgende wedstrijd zeker mogelijk is!

Doortje turnde een prima wedstrijd. Ze begon met een keurige vloeroefening waarin zij o.a. twee boogjes en een arabier dubbel flikflak liet zien. Op sprong turnde Doortje een mooie hurksalto, een sprong die zij pas net onder de knie heeft. Knap hoor! Op brug liet Doortje een goede oefening zien. Alleen haar ‘kapstok-voeten’ moet Doortje nog zien weg te krijgen. De radslag op balk stond als een huis! Helaas viel Doortje heel elegant van de balk met haar handstand. Of Doortje door gaat met turnen is nog even de vraag, maar Doortje kan heel trots zijn op haar wedstrijddebuut!

Yushu had vandaag niet helemaal haar dag. Toch best overweldigend zo’n eerste wedstrijd! Ze begon wat minder op sprong, maar op brug heeft Yushu zich goed herpakt. Op balk en vloer vallen vooral haar hoge beenzwaaien, mooie boogjes en goede houdingen op. Op balk liet Yushu knap een oefening zien zonder val. Voor Yushu valt nog veel winst te behalen op sprong. Yushu eindigde op een prima 26e plaats en heeft in januari een nieuwe kans om zich te verbeteren. Goed gedaan, Yushu!

Maya turnde helaas geen vlekkeloze wedstrijd. Op de vloer vergat ze een stukje uit haar oefening en ook op sprong en brug maakte ze een klein foutje. Ondanks dat mag Maya erg trots zijn, want haar ondersprongzwaai, die in de training nog niet vaak gelukt is, lukte vandaag heel goed. Op balk liet Maya zien dat ze een echte balkturnster is. Als laatste turnster van de wedstrijd liet ze een stabiele balkoefening met overtuiging zien. Haar radslag stond als een huis! Maya eindigde op een 36e plaats en kan nu weer hard aan de slag voor de tweede voorwedstrijd.

Serena turnde ook een goede wedstrijd. Ze begon overtuigend op vloer waar haar twee boogjes en een arabier flikflak goed lukte. Op balk liet Serena al veel verbetering zien ten opzichte van de testwedstrijd. Zelfs met haar radslag stond ze eerst met twee voeten op de balk voordat ze toch nog van de balk viel. Serena kan trots zijn op de persoonlijke doelen die zij heeft gehaald. Helaas voor Serena op brug zijn er een aantal krachtelementen niet geteld, waardoor een hogere klassering met 4 punten neutrale aftrek niet mogelijk was. Serena eindigde op de 40e plaats en kan zich opmaken voor de tweede voorwedstrijd.

Wij zijn trots op jullie, kanjers!