FIT Amstelveen

FIT-turnsters (instap N2) plaatsen zich voor 1/4 finale NK!

Onze instap N2 turnsters turnden zondag hun tweede voorwedstrijd in Amersfoort. Na deze wedstrijd zou bekend worden welke meiden doorstromen naar de 1/4 finale voor het Nederlands Kampioenschap.

Sophie Amelink turnde zondag een zeer stabiele wedstrijd. Met scores binnen de top 10 op de toestellen brug, vloer en sprong knokte zij zich vandaag in een groot deelnemersveld naar een knappe 8e plaats. Een podiumplaats ligt in het verschiet! Op balk valt nog wat klein werk te verzetten, maar daar heeft Sophie nu alle tijd voor. Sophie heeft zich ruimschoots geplaatst voor de 1/4 finale.

Jaylee Chukwu ging er tijdens de eerste voorwedstrijd met een 1e plaats vandoor. Vandaag turnde Jaylee voornamelijk op vloer en brug wat minder scherp dan de vorige wedstrijd, maar op balk en sprong liet zij wederom prachtige oefeningen zien. Jaylee eindige deze keer op een 13e plaats en kan zich nu goed voorbereiden op de 1/4 finale.

Sofia Rusu turnde een prima wedstrijd. Op de toestellen brug, balk en vloer laat zij op artistiek gebied zien een prachtige turnster te zijn. Het toestel sprong is niet haar favoriet, maar daar gaat ze hard aan werken. Sofia eindigde vandaag op een 22e plaats en stroomt mede dankzij een goede eerste voorwedstrijd door naar de 1/4 finale.

Yushu Kruithof kende een wat wiebelige start op de balk, maar heeft haar wedstrijd vooral op brug en vloer erg goed afgemaakt. Na 3 weken vakantie in Taiwan niet slecht. Yushu eindigde deze wedstrijd op een 24e plaats en mag zich op de valreep opmaken voor een 1/4 finale.

Maya Sok turnde een goede wedstrijd. Zij liet zien zich sterk verbeterd te hebben ten opzichte van de vorige wedstrijd. Haar balkoefening sprong eruit. Helaas wel een val met de radslag, maar verder een strakke oefening die zeker werd gewaardeerd door de jury. Maya stroomt helaas niet door naar de 1/4 finale, maar kan zich nu wel richten op nieuwe dingen voor volgend jaar.

Serena Baddoo liet net als Maya grote verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ze turnde o.a. vandaag een dijk van een vloeroefening. Met een prachtige dubbel flikflak en loopoverslag-overslag en nette stapjes straalde ze. Ook Serena stroomt helaas niet door, maar zij kan samen met Maya zich vast gaan richten op onderdelen voor volgend jaar.

Lieve kanjers, wij zijn trots op jullie allemaal! Uiteindelijk stromen Jaylee, Sophie, Sofia en Yushu door naar de landelijke 1/4 finale voor het Nederlands Kampioenschap. Zij komen in het weekend van 10-11 maart (Roden) of het weekend van 17-18 maart (Waddinxveen) in actie.