FIT Amstelveen

D2 en divisie 5 turnsters maken grote stappen!

Zondag 4 februari vond de 2e voorwedstrijd voor de D2 en divisie 5 meiden plaats in Amsterdam. We hebben er hard voor getraind de afgelopen weken, dus het was tijd om te laten zien wat we in huis hadden!

Rifke mocht de spits afbijten in de eerste ronde. Als de enige in haar categorie (pupillen 2) van FIT, zat ze alleen met trainsters Madelief en Maroescha opgescheept. Om 8.45 startte ze op vloer. Ze haalde hier met een 13,90 het 2e cijfer uit een deelnemersveld van wel 29 deelnemers! Ook is ze niet van de balk gevallen. Ze turnde hier een prachtige radslag! Op brug liet Rifke zien dat ze ontzettend hoge zwaaitjes heeft. Op elk toestel heeft ze beter gescoord dan de vorige wedstrijd, wat een vooruitgang! Ze heeft de wedstrijd prachtig uit geturnd, wat resulteerde in een 2e plaats.

De tweede ronde
In de 2e ronde waren de junioren divisie 5 aan de beurt. Aimee, Iris, Emily, Elisa en Jennifer mochten hier laten zien wat ze allemaal hebben geoefend. Ook hier startten we op vloer, waar ze hun vrije oefening mochten turnen. Iris turnde hier zelfs het 2e cijfer met haar ontzettend leuke oefening op een liedje uit Belle en het Beest! Verder naar sprong, waar hier en daar toch wat blessures en angsten naar boven kwamen. Uiteindelijk zijn ze allemaal over het pegasus gesprongen, en liet Aimee haar springbenen even zien. Na sprong was het tijd voor brug. We proberen hard te werken aan zo min mogelijk stopjes tussendoor, en ook de kipjes moeten wel een beetje gaan komen. Elisa had heel erg last van haar handen, waardoor ze eerst niet kon inturnen! Uiteindelijk heeft ze toch de hele oefening afgemaakt.

Als laatste was de balk aan de beurt, voor de meeste meiden toch het meest zenuwslopende toestel! De zenuwen waren goed zichtbaar, hier en daar behoorlijk wat wiebels en allemaal van de balk gevallen. Hier gaan we aan werken dames! Aimee kwam helaas net naast het podium te staan met een 6e plek. Iris was 8e, Emily 9e, Elisa 10e en Jennifer 11e.

Medaille regen in de 3de ronde!
In de laatste ronde mochten Jenna, Lièl, Faye, Lisa en Strawberry knallen. Vooral voor Jenna en Lièl heel spannend aangezien dit hun allereerste turnwedstrijd ooit was! Ook deze dames begonnen op vloer. Allemaal lieten ze zien wat spanning precies inhoudt, want de oefeningen waren super strak. Lisa, Faye en Strawberry haalden met hun arabier-flikflak zelfs de 1e, 2e EN 3e plek op vloer binnen. Verder naar sprong. Hier hebben we ontzettend hard aan gewerkt, en dit was te zien. Lièl zou twee overslagen springen, maar raakte bij de 2e sprong een beetje in de war en deed per ongeluk overslag halve draai! Gelukkig mocht dit ook en was het zelfs meer waard.

Op brug zijn hier en daar nog wat verbeterpuntjes op te merken, maar Lisa turnde hier een zolendraai en salto af, Jenna liet zien dat ophurken een makkie voor haar is, en Faye dat haar salto af huizenhoog zit en ze een mooie zolendraai kan. Als laatste was balk aan de beurt, hier waren de meisjes toch wel heel zenuwachtig voor. Op wat wiebeltjes en vallen na toch heel goed gedaan. Jenna haalde haar koprol, Lièl haar handstand, en Lisa en Strawberry de radslag. En nog even een extra groot applaus voor Strawberry, die de hele oefening op de balk is blijven staan! Lisa vertelde ons dat het haar heel leuk zou lijken om met z’n allen op het podium te staan, en dat is bijna gelukt! Strawberry werd eerste, en Lisa en Faye… gedeeld 2e! Jenna en Lièl hebben het mega goed gedaan voor hun eerste wedstrijd en werden 18e en 19e.

En na een lange dag in de zaal mochten we moe maar voldaan weer naar huis. We kunnen terugkijken op een goede, mooie, maar vooral hele leuke wedstrijd. Heel erg goed gedaan toppers!