FIT Amstelveen

Springen, rollen, klimmen en klauteren bij FIT Amstelveen

Sta jij thuis ook altijd op je kop? Is geen klimrek veilig voor jou of ben jij zo lenig als een slang? Hou je daarbij ook nog van gezelligheid én vind je het leuk om zo af en toe aan een wedstrijdje mee te doen? Kom dan turnen bij Turnvereniging FIT Amstelveen!

De turnvereniging biedt onder deskundige en gediplomeerde leiding diverse turnlessen aan. Denk aan: acro-gym, recreatief turnen, wedstrijd turnen en springgroep. En dat alles voor zowel jongens als meisjes, jong én oud!

Op dinsdag (Burgemeester Haspelslaan 137a), woensdag en vrijdag (beide Appellaan 6) kunnen meisjes vanaf 4 jaar meedoen met de ‘recreatie meisjes’. Naast de vele spelvormen wordt er natuurlijk geturnd op echte turnstoestellen; van radslagen op de lange mat, buikdraaien op de brug en overslagen over de kast. Met de speciaal ontwikkelde oefenstof werken deze meisjes naar het jaarlijkse FIT Clubkampioenschap en het FIT Diplomaturnen toe. Deze recreatielessen zijn verdeeld in diverse leeftijdsgroepen. De indelingen zijn te vinden op www.fit-amstelveen.nl.

De Recreatie + trainingen zijn speciaal bedoelt voor de turnsters die bij hun huidige recreatie trainingen boven het niveau uitstijgen en graag verder uitgedaagd worden om nieuwe en moeilijkere turnelementen te leren. De trainingen kunnen als uitbreiding op de recreatie trainingen gevolgd worden óf als vervanging. Tijdens de 1,5 uur durende training op donderdag van 19.00-20.30h, leren turnsters nieuwe elementen op brug, balk, vloer en sprong, maar wordt er ook getraind op kracht, lenigheid, balans en vormspanning. De training vindt plaats in de zalen aan de Appellaan.

Jongens vanaf 6 jaar kunnen bij FIT terecht bij de uren jongensgym op dinsdag (Appellaan 6). Ook tijdens de jongensgym uren wordt er naast de spelvormen meer aandacht besteed aan het toestelturnen. En dan uiteraard aan de jongens toestellen zoals de ringen, het rek, de gelijke brug en het paard voltige. Langzaamaan zullen de jongens kennismaken met het echte heren turnen.

Voor zowel meisjes als jongens vanaf 9 jaar en dames en heren biedt Turnvereniging FIT Amstelveen de Springgroep aan (vrijdag, Appellaan 6). Binnen het recreatie toestelspringen wordt veel gebruik gemaakt van de minitrampoline, deze kan alleen gebruikt worden maar ook in combinatie met een kast of pegasus. Ook wordt er op de airtumbling geturnd waardoor er in zeer korte tijd al spectaculaire sprongen gemaakt kunnen worden.

Turnvereniging FIT biedt daarnaast ook acrogymnastiek aan. Acrogym doe je niet alleen maar met een team. Je kunt acroën in een damespaar, damestrio maar ook in een mix pair (jongen/meisje), een herenpaar en zelfs in een herengroep (4 jongens). Met je team doe je een oefening op muziek, de oefening bestaat uit je elementen (torens die je met je team maakt, of salto’s van elkaar af), dans en individuele sprongen (radslag, een salto of veel moeilijkere salto’s). Dus houd je van acrobatiek, dansen en turnen? Kom dan langs op dinsdag in de Appellaan 6.

Kortom; er zijn veel mogelijkheden. Iedereen mag vrijblijvend twee gratis proeflessen volgen. De eerste recreatie turn-, acro- en springgroeplessen van het nieuwe turnseizoen worden gegeven in de week van 4 t/m 10 september. Voor actuele informatie over lestijden en locaties kijk op www.fit-amstelveen.nl of mail naar info@fit-amstelveen.nl. Turnvereniging FIT Amstelveen is ook te volgen via Facebook en Twitter: @FITAveen.

 

 

 

Comments (4)

 1. Zara

  Hello,
  I want to register my daughter in your turn class. She is 8 and speak Dutch .
  How can I register her. Please advise,
  Thanks, Zara

 2. Vera Vg Grujic

  Hallo. Mijn dochter wil gymnastiek proberen. Ze is 7 jaar oud. Ik ben geïnteresseerd in welke dagen je training hebt en wat is de prijs per maand.
  Vera

 3. admin

  Hallo Vera,

  Het rooster is te zien onder het kopje recreatie > rooster. Jouw dochter kan aansluiten bij de recreatielessen, geen probleem. Onder recreatie is ook een kopje contributie opgenomen. Daar lees je alles over de prijs. Je betaald overigens per seizoen, en niet per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.