FIT Amstelveen

Competitiewedstrijd junioren 3e divisie

Zaterdag 2 december vond de competitiewedstrijd voor de junioren 3e divisie plaats in Beverwijk. Drie meiden van FIT deden hieraan mee namelijk; Yasmina Ouachour, Laura Veldhoen en Ornella Croppi. Voor Laura en Ornella de eerste wedstrijd als junior en voor Yasmina de eerste wedstrijd voor FIT dus dat maakte het extra spannend.

De meiden startten op brug. Laura mocht hier het spits afbijten. Ze turnde en prima oefening maar eindigde helaas op haar knieën met streksalto. Verder heeft ze voor het eerst losom geturnd en die ging super goed! Daarna was Yasmina aan de beurt. Een super stabiele oefening die haar maar liefst een 10.65 opleverde. Ornella heeft laten zien hard te kunnen werken en maakte een oefening zonder stopjes. Verder deed ze voor het eerst een buikdraai voorover! Ze mag nog iets meer werken aan haar netheid zodat we komend weekend kunnen knallen op de plaatsingswedstrijd!

Daarna gingen we naar balk. Voor iedereen een zenuwslopend toestel. Yasmina begon; een goede oefening met onder andere een wisselspagaatsprong en een radslag-twist als afsprong. De jury waardeerde deze oefening zelfs met een 11.40! Voor Ornella was balk extra spannend want zij ging 3 nieuwe elementen laten zien namelijk losse arabier opsprong, arabier en streksprong 1/1 draai. Ze mag trots zijn op haarzelf want al deze elementen zijn gelukt! Helaas ging het daarna wat minder want ze heeft de balk wel nog 2x moeten verlaten. Als laatste was het Laura’s beurt. Ook Laura begon met een mooie losse arabier als opsprong. Ze vervolge haar oefening met een super wisselspagaatsprong en een arabier. Helaas miste ze de sprongenserie eis waardoor ze uit kwam op een 10.60. Het derde toestel was vloer. Yasmina, die net een nieuwe vloeroefening heeft, mocht beginnen. Ze schitterde en ook de jury kon dat waarderen: alweer een cijfer boven de 11, namelijk 11.60! Voor Laura en Ornella was vloer een struikelblok. De arabier-flikflak-streksalto lukte bij Ornella niet en beiden meiden maakte fouten bij hun overslag salto’s. Hierdoor vielen de cijfers een beetje tegen.

Het laatste toestel was sprong. Ornella mocht starten en sprong voor het eerst een half in half uit! De adrenaline gaf haar vleugels want ze scoorde een 11.05! Ook Laura ging voor de half in half uit: ze kaatste mega hoog dus een 11.30 was het resultaat! Yasmina ging voor de half in heel uit en scoorde een prima 11.50!

We wisten niet wat de eind uitslag zou worden maar dat Yasmina bij het podium in de buurt zou komen was duidelijk. Yasmina werd tweede! Super knap gedaan, we zijn mega trots op je! Laura en Ornella hebben ondanks wat foutjes ook een goede wedstrijd geturnd en weten waar ze aan moeten werken voor de eerste plaatsingswedstrijd komend weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.