FIT Amstelveen

Springgroep

Springgroep 1

Toestelspringen kan in principe door een ieder worden beoefend. De Springgroeplessen zijn zowel voor meisjes als jongens en dames als heren bedoel. Vaak zie je al bij kleinere kinderen dat zij een boksprong over elkaar maken. Later gaan ze via de springplank op- of over de kast proberen te springen. De wat ouderen gaan de minitrampoline gebruiken en merken meteen dat ze hoger kunnen gaan springen, zodat ze losse sprongen over de kast of pegasus kunnen maken. Daarbij kun je denken aan meervoudige sprongen achter elkaar, maar ook met draaien om de lengte-as.

Door het spel van kracht, lenigheid en veerkracht kunnen al snel sprongen gemaakt worden die ver boven de 2,50 meter uitgaan! Belangrijk bij het springen is dat een ieder zich kan ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau, en door de explosieve kracht die bij het springen nodig is, houd iedereen zijn conditie ook nog op pijl. Maar nog belangrijker is de lol die iedereen er aan beleeft!

Trots zijn wij op onze airtumbling. De opblaasbare tumblingbaan is een zeer populair toestel. Je kan het eigenlijk vergelijken met de grote springkussens die je wel eens in speeltuinen ziet, alleen is dit springkussen 3 meter breed en 15 meter lang! Het toestel is uitermate geschikt voor iedereen die aan turnen doet. Op een veilige manier kunnen op dit toestel allerlei elementen worden aangeleerd. Van een koprol tot een salto en wellicht een dubbel-salto! Een echte aanwinst voor de springgroep!

 Recreatie

info volgt

 Wedstrijdgroep

info volgt