FIT Amstelveen

Acrogym

Sinds turnseizoen 2011- 2012 biedt Turnvereniging FIT Amstelveen haar leden Acrogym aan. Acrogym doe je niet alleen maar met een team. Je kunt Acro-en in een damespaar, damestrio maar ook in een mix paar (jongen/meisje), een herenpaar en zelfs in een herengroep (4 jongens). Met je team doe je een oefening op muziek, de oefening bestaat uit je elementen (torens die je met je team maakt, of salto’s van elkaar af), dans en individuele sprongen (radslag, een salto of veel moeilijkere salto’s).

Als je van dansen en van turnen houd is acrogym de perfecte sport voor jou! Acrogym wordt beoefend door jong en oud, je moet elkaar vertrouwen en leert elkaar goed kennen. Ben je gek op dansen, kun je goed samenwerken of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kom dan mee doen aan de les Acrogym.

Turnvereniging FIT Amstelveen biedt Acrogym lessen aan op zowel recreatief als wedstrijdniveau aan.

Recreatie acrogym

De recreatie acrogym groep is een voorbereidingsgroep voor de wedstrijdgroep. Kinderen leren goed samenwerken,  er wordt gewerkt aan een goede houding, de kinderen oefenen voor een demonstratie voor op de clubkampioenschappen en als ze daar klaar voor zijn zullen ze 1x per jaar meedoen aan een wedstrijd.  De recreatie acrogym staat onder leiding van Marleen Hendriks en Sabine Both, beide hebben jaren ervaring binnen deze sport. De leeftijd van de groep varieert van 6 tot 13 jaar, het contact en de samenwerking tussen jong en oud maakt acrogym zo uniek.

Acrogym is ook goed te combineren met recreatief turnen, ben jij nieuwsgierig geworden kom vooral een keertje meedoen op donderdag van 17.00-18.30 uur op de Appellaan.  Voor meer informatie kunt u Marleen Hendriks een mail sturen: marleenhendriks88@gmail.com.

Wedstrijdgroep acrogym

De wedstrijdgroep acrogym bestaat vanaf het seizoen 2014-2015 uit ongeveer 35 leden, de leeftijd varieert van 7 tot 22 jaar. Er worden hoge torens gebouwd en salto’s gegooid die met elkaar verbonden worden door een dans. De wedstrijdgroep doet mee aan wedstrijden op alle niveaus en is bedoeld voor gymnasten die al ervaring hebben of doorstromen vanuit de recreatiegroep. De teams die wedstrijden doen op de hoogste niveaus trainen 3x in de week, de rest van de groep traint twee keer in de week. De lessen worden gegeven op maandag, woensdag en donderdag op de Appellaan en staan onder leiding van: Joan van Duren, Sascha Witvoet en Marleen Hendriks. Wil jij een keer komen kijken bij de wedstrijdgroep dan is dat altijd mogelijk. Voor vragen: marleenhendriks88@gmail.com.