FIT Amstelveen

Commissies – Help mee!

Vele handen maken licht werk, dat weet toch iedereen!? En vele handjes hebben we nodig want de plannen zijn groots. Met alleen een toegewijd bestuur (zie vacatures) en enorm bevlogen trainers zijn we er namelijk nog niet. Het is natuurlijk een cliché maar ook FIT kan niet zonder vrijwilligers. Heb jij een zoon of dochter die bij FIT turnt? Doe dan wat terug en draag je steentje bij! Meld je aan via het aanmeldformulier! Vragen? info@fit-amstelveen.nl

Bij ons gaat het niet om bardiensten draaien of een team leiden, maar flexibel je tijd inzetten op een onderwerp waar je goed in bent. Je ontlast de trainers en zorgt ervoor dat zij meer tijd hebben voor de trainingen van jouw zoon of dochter. Door bijvoorbeeld een bestuursfunctie te vervullen, te jureren, maar het kan dus ook al door commissie lid te worden.

Onze commissies

Dit seizoen blazen we onze commissies nieuw leven in, we richten zelfs een nieuwe op. Zo komen we uit op 4 commissies totaal, met uiteenlopende verantwoordelijkheden:

  • Wedstrijdcommissie
  • Communicatie & social-mediacommissie
  • Evenementencommissie
  • Sponsorcommissie

Ga direct naar het aanmeldformulier! Vragen? info@fit-amstelveen.nl

Scroll snel naar beneden voor gedetailleerde informatie. Voor alle commissies zoeken we minimaal 4 a 5, liefst meer leden. Zo worden de taken verdeeld en kost het iedereen precies zoveel tijd dat het leuk blijft. Een van de leden is coördinator en zorgt voor het contact met het bestuur en het organiseren van vergaderingen. De commissie specifieke taken verdelen de leden verder natuurlijk onderling. Zodat je iets doet wat bij je past, wat je goed kan of wat je gewoonweg leuk vindt.  Kortom; een vrijwilligers functie met echte verantwoordelijkheid, waarbij je van toegevoegde waarde bent voor de vereniging die je een warm hart toedraagt.

Interesse gewekt? Is de informatie hieronder genoeg om een beeld te krijgen bij de werkzaamheden van de commissies? Nog meer weten? Check dan dit overzicht met meer informatie over FIT commissies. Vragen kun je overigens altijd stellen door te mailen naar info@fit-amstelveen.nl.

Let op: de tijdsinvestering is een schatting op basis van theoretische verwachtingen. Als commissie verdeel je de taken zo dat het voor iedereen bevredigend is. Dan kan het prima zo zijn dat het de een meer tijd kost dan een ander. Heb je een uurtje per week over? Ook dan zijn we al blij met je aanmelding!

Wedstrijdcommissie

Aantal leden: Minimaal 4
Tijdsinvestering: Gemiddeld 1 dag per maand, 2 uur per week. Investering bij start seizoen groter dan gedurende seizoen.
Doel: Zorgt ervoor dat de gymnasten zo vlekkeloos mogelijk mee kunnen doen aan wedstrijden en ondersteunen bij het organiseren van een optimale wedstrijdvoorbereiding.
Taken: Meldpunt voor ouders, Juryzaken, Wedstrijdadministratie en organisatie, Trainingsstage/externe trainingen, Wedstrijdtenue. Bij alles geld dat nauw contact met trainers nodig is.
Wat ga je doen? Onder andere: Ouders enthousiasmeren om jurylid te worden. Juryleden benaderen om wedstrijden te jureren. Wedstrijdpaspoort aanvragen in het KNGU loket. Met hoofdtrainsters disciplines de turnsters inschrijven voor het wedstrijdseizoen. Turnzalen zoeken & benaderen voor trainingsstages.

Communicatie & social commissie

Aantal leden: Minimaal 5
Tijdsinvestering: Gemiddeld 3 dagen per maand, verdeeld 6 uur per week. Want: continu plaatsen nieuwsberichten, social berichten en regelmatige ledencommunicatie is een must!
Doel: 1. De vereniging en alles wat wij doen zichtbaar te maken voor leden, belangstellenden en belanghebbende. 2. De binding van leden met de vereniging te vergroten, en 3. Het verenigingsnetwerk uitbreiden.
Taken: Logo en stijlbeheer – Ledencommunicatie – beheer website/redactie nieuwsberichten – beheer social media – contentproductie.
Wat ga je doen? Vragen van ouders over FIT beantwoorden via alle kanalen (facebook, mail & website). Continu artikelen en nieuws ontwikkelen voor de website en facebook. Wedstrijdverslagen opvragen bij trainers en redigeren. Jaarfoto’s maken. Nieuwe communicatie opzetten, zoals een instagam account, ledennieuwsbrief etc. Veel vrijheid!

Activiteitencommissie

Aantal leden: Minimaal 4
Tijdsinvestering: Per evenement gemiddeld 2 uur per week bezig, over een periode van 6 weken.
Doel: Het organiseren van hoogwaardige evenementen om zo leden een podium bieden om te laten zien wat zij leren. Ook het het bevorderen van de sociale contacten binnen de vereniging staat centraal.
Taken: Draaiboek opstellen/bijwerken. Brieven opstellen, inschrijving organiseren, printwerk regelen, vrijwilligers werven, etc. etc.
Voorbeeld evenementen: Sinterklaasfeest, Diplomaturnen, Clubkampioenschappen etc.

Sponsorcommissie

Aantal leden: Minimaal 4
Tijdsinvestering: Gemiddeld 1 dag per maand, 1 a 2 uur per week. Regelmatig overleg.
Doel: Via sponsoring door derden zoveel mogelijk inkomsten te genereren voor de vereniging.
Taken: Sponsor beleid opstellen en uitvoeren.
Wat ga je doen? Bedrijven benaderen met bijvoorbeeld een club van 100 idee. Sponsor evenementen organiseren zoals een sponsorloop. Grote clubactie uitrollen en aandacht aan geven. Fondsen aanschrijven, fondsaanvragen doen.