FIT Amstelveen

Commissies – Help mee!

Vele handen maken licht werk, dat weet toch iedereen!? En handen hebben we nodig om onze kersverse vereniging United Amstelveen goed te laten draaien. Het is natuurlijk een cliché maar ook United Amstelveen kan niet zonder vrijwilligers. Hoezo?

 • Die leuke activiteiten waar jouw zoon/dochter aan deelneemt organiseren zichzelf niet
 • De wedstrijd administratie laat gewoon op zich wachten
 • Juryleden regelen? Ook dat vraagt organisatie
 • Berichtjes verschijnen niet vanzelf op onze media kanalen
 • Sponsorgeld voor nieuwe spullen en leuke extra’s druppelt niet vanzelf binnen

Kortom – zonder vrijwilligers kunnen we niet functioneren. En net als wij gun jij jouw zoon of dochter vast ook de beste sportomgeving? Heb jij een zoon of dochter die bij ons turnt? Doe dan wat terug en draag je steentje bij! Meld je aan via het aanmeldformulier! Vragen? info@fit-amstelveen.nl

Commissies

Bij ons gaat het niet om bardiensten draaien of een team leiden, maar flexibel je tijd inzetten op een onderwerp waar je goed in bent. Je ontlast de trainers en zorgt ervoor dat zij meer tijd hebben voor de trainingen van jouw zoon of dochter. Je vult het bestuur het beste aan door commissie lid te worden, of stapt in het bestuur zelf! We zoeken vrijwilligers voor 7 commissies totaal, met uiteenlopende verantwoordelijkheden:

 • Wedstrijdcommissie
 • Recreatiecommissie
 • Communicatie commissie
 • Evenementencommissie
 • Sponsoringcommissie
 • Kascommissie
 • Commissie ledenadministratie

Ga direct naar het aanmeldformulier! Vragen? info@fit-amstelveen.nl

Scroll snel naar beneden voor gedetailleerde informatie. De commissie specifieke taken verdelen de leden verder natuurlijk onderling. Zodat je iets doet wat bij je past, wat je goed kan of wat je gewoonweg leuk vindt.  Kortom; een vrijwilligers functie met  verantwoordelijkheid, waarbij je van toegevoegde waarde bent voor de vereniging die je een warm hart toedraagt.

Interesse gewekt? Is de informatie hieronder genoeg om een beeld te krijgen bij de werkzaamheden van de commissies? Vragen kun je altijd stellen door te mailen naar info@fit-amstelveen.nl.

Let op: de tijdsinvestering is een schatting op basis van theoretische verwachtingen. Als commissie verdeel je de taken zo dat het voor iedereen bevredigend is. Dan kan het prima zo zijn dat het de een meer tijd kost dan een ander. Heb je een uurtje per week over? Ook dan zijn we al blij met je aanmelding!

Wedstrijdcommissie

Aantal leden: Minimaal 4
Tijdsinvestering: Gemiddeld 1 dag per maand, 2 uur per week. Investering bij start seizoen groter dan gedurende seizoen.
Doel: Zorgt ervoor dat de gymnasten zo vlekkeloos mogelijk mee kunnen doen aan wedstrijden en ondersteunen bij het organiseren van een optimale wedstrijdvoorbereiding.
Taken: Juryzaken, Wedstrijdadministratie en organisatie, Trainingsstage/externe trainingen, Wedstrijdtenue.
Wie? (oud) turnsters, (oud) trainers, assistenten, (oud) juryleden, toegewijde ouders.

 

Wat ga je doen? Onder andere: Ouders enthousiasmeren om jurylid te worden. Juryleden benaderen om wedstrijden te jureren. Wedstrijdpaspoort aanvragen in het KNGU loket. Met hoofdtrainsters disciplines de turnsters inschrijven voor het wedstrijdseizoen. Assisteren bij KNGU wedstrijden. Turnzalen zoeken & benaderen voor trainingsstages.

Recreatiecommissie

Aantal leden: Minimaal 4
Tijdsinvestering: Gemiddeld 1 dag per maand, 2 uur per week. Investering bij start seizoen groter dan gedurende seizoen.
Doel: Zorgt ervoor dat de recreatie gymnasten leuk en op vernieuwende manieren kunnen blijven bewegen met mogelijkheden om dit ook te laten zien.
Taken: Vernieuwingen binnen het recreatief turnen volgen en doorvoeren. Recreatie gerelateerde technische activiteiten organiseren (wedstrijden etc.).
Wie? Leden die ervaring met en/of verwantschap hebben met het recreatieve turnen, leidsters, assistenten, juryleden.

 

Wat ga je doen? Je zet je in om het recreatief turnen door te ontwikkelen. Je volgt bijvoorbeeld ontwikkelen van de KNGU en helpt met het doorvoeren ervan binnen onze vereniging. Je organiseert o.a. diplomaturnen en de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Activiteitencommissie

Aantal leden: Minimaal 4
Tijdsinvestering: Per evenement gemiddeld 2 uur per week bezig, over een periode van 6 weken.
Doel: Het organiseren van hoogwaardige (niet technische) vereniging brede evenementen met name gericht op ledenbinding en leden werving.
Taken: Draaiboek opstellen/bijwerken. Brieven opstellen, inschrijving organiseren, printwerk regelen, vrijwilligers werven, etc. etc.

 

Voorbeeld evenementen: Sinterklaasfeest, Beweegdag, nieuwjaarsdiner etc.

Communicatiecommissie

Aantal leden: Minimaal 5
Tijdsinvestering: Gemiddeld 3 dagen per maand. Continu plaatsen nieuwsberichten, social berichten en regelmatige ledencommunicatie is een must maar kan vaak gelukkig tussendoor.
Doel: 1. De vereniging en alles wat wij doen zichtbaar te maken voor leden, belangstellenden en belanghebbende. 2. De binding van leden met de vereniging te vergroten, en 3. Het verenigingsnetwerk uitbreiden (PR).
Taken: Logo en stijlbeheer – Ledencommunicatie – beheer van onze kanalen – contentproductie – proactieve PR (lokaal).
Wie? Je schrijft graag, bent creatief, kan goed overweg met social media en/of websites,

 

Wat ga je doen? Vragen van ouders over FIT beantwoorden of doorverwijzen via alle kanalen (facebook, mail & website). Continu artikelen en nieuws ontwikkelen voor de website, facebook & twitter. Redigeren. Jaarfoto’s maken. Nieuwe communicatie opzetten en beheren, zoals een instagam account, ledennieuwsbrief etc. Veel vrijheid!

Sponsoringcommissie

Aantal leden: Minimaal 4
Tijdsinvestering: Gemiddeld 1 dag per maand, 1 a 2 uur per week. Regelmatig overleg.
Doel: Via sponsoring door derden zoveel mogelijk inkomsten te genereren voor de vereniging.
Taken: Sponsor beleid opstellen en uitvoeren.
Wie? Commerciële ervaring? Goede contacten? Dan kun je veel voor United Amstelveen betekenen.

 

Wat ga je doen? Bedrijven benaderen met bijvoorbeeld een club van 100 idee. Sponsor evenementen organiseren zoals een sponsorloop. Grote clubactie uitrollen en aandacht aan geven. Fondsen aanschrijven, fondsaanvragen doen. Verzorgen reclame-uitingen op de gymkleding, op de website en in de accommodaties.

Kascommissie

Aantal leden: 3
Tijdsinvestering: Jaarlijks (in aanloop naar ALV)
Taken: Deze commissie heeft als taak de boeken van de penningmeester te controleren en daarover verslag te doen aan het bestuur en de algemene vergadering.
Wie? Voor deze commissie zoeken wij leden met verstand van boekhouding en financiële gegevens.

Commissie ledenadministratie

Aantal leden: 4-5
Tijdsinvestering: Gemiddeld 4 dagen per maand
Taken: Deze commissie verzorgt de ledenadministratie en bewaakt ook de privacy van de persoonsgegevens.
Wie? Administratie en organisatietalenten